Vi forhandler et stort udvalg af fedtstensbrændeovne i moderne design til boligen. Vi har pejse fra mærkerne HWAM, Wiking, Rais og Jydepejsen.
Brændeovne i fedtsten ser ikke kun godt ud. Fedtsten holder også på varmen længe efter ilden er gået ud. Vi tilbyder levering i Europa og kan hjælpe med montering og tilslutning af både brændeovn og skorsten i hele Danmark.
Vi er altid klar til at lave et godt, uforpligtende tilbud på din næste pejs eller brændeovn, og hjælper gerne med vejledning omkring størrelse, mål og placering. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.
Fedtsten er blevet brugt gennem årtusinder til alverdens forskellige ting. Fedtsten kaldes også klæbersten og er især udvundet i Norge. Tidligere er fedtsten, specielt i Norge, blevet brugt til bl.a. at bygge huse og lave gryder, da fedtsten har en helt speciel evne til at tiltrække og lagre varme over længere tid.
Derfor er fedtstensbrændeovne specielt velegnet, hvis du ønsker en jævn og god varmefordeling ud over længere tid. Når vi snakker om fedtsten til pejse og brændeovne, snakker vi typisk om to begreber. Fedtstensbeklædning og varmelagringssten.
Fedtstensbeklædning
Den synlige fedtsten, som kan ses på siderne og toppen af en pejs eller brændeovn kaldes fedtstensbeklædning. Fedtstensbrændeovne som kun består af beklædning har mest visuel effekt og har en mindre grad af varmelagring. Du skal specielt vælge brændeovne med fedtstensbeklædning, hvis du ønsker et unikt design, som samtidig giver en lille grad af varmelagring.
Varmelagringssten
Fedtsten inde i toppen af pejsen eller brændeovnen bruges til varmelagring. Her går spildvarmen fra skorstenen ind i fedtstenen og udleder herefter varme ud i rummet op til 8-10 timer efter at brændeovnen er gået ud. Fordelen ved denne fedtsten er, at brændeovnens effekt øges over tid. En forsigtig vurdering er, at du kan have op til 2-3 grader mere om morgenen, hvis du har fyret aftenen før med varmelagringssten i brændeovnen. Varmesten består typisk af 10-30 kg. fedtsten, som lægges ned i toppen af brændeovnen eller ovenpå en pejseindsats. Det skal derfor være en brændeovn eller en pejseindsats, som er beregnet til fedtsten, for at det kan lade sig gøre. Typisk gælder det på fritstående brændeovne, som har en højere top over selve brændkammeret.
Kvaliteten på fedtstensbrændeovne
Ligesom med alt muligt andet, findes der også forskellige kvaliteter af fedtsten. Da fedtsten er et forholdsvis porøstmateriale, skal du passe på, når du monterer sider og toppen på brændeovnen, da stenen nemt kan knække.
Kunne du tænke dig at høre mere?
Har du spørgsmål omkring fedtstensbrændeovne eller varmelagringssten til din brændeovn, er du meget velkommen til at sende en mail på [email protected] eller give os et kald på 97222088.