Sommerlige Snacks med Snobrød og S'mores

Foråret er over os og sommeren nærmer sig med hastige skridt. Fridagene bruges ofte med familien og i haven. Pejseringen kommer her med et bud på den perfekte familieaktivitet, I kan lave sammen - som vi er helt sikre på at alle vil være vilde med! Læs med her, og prøv de lækre opskrifter på snobrød og de uimodståelige S’mores, vi selvfølgelig selv har kvalitetstestet.

Opskrift på klassiske snobrød

Lad os først og fremmest starte med en klassiker! De velduftende snobrød er perfekte, når der er gang i bålfadet. De fungerer også super godt sammen med ristede skumfiduser, eller den lidt mere luksuriøse version: S’mores. Dem kommer vi til, imens dejen hæver.

Det første I skal bruge, er en pind hver. Sørg gerne for at det er en lang pind, så I ikke skal sidde for tæt på bålet, og også solid så den ikke knækker. Det kan f.eks. være en pind af bambus. Uanset hvilken type pind I har, bør spidsen rengøres og eventuelt gøres fri for overflødig bark. Har I ikke egnede kandidater til formålet, er det muligt at finde flere byggemarkeder rundt omkring, der har snobrødspinde i deres sortiment. 

 

Ingredienser til snobrød:

Denne opskrift rækker til omkring 5-7 snobrød, afhængig af hvor meget dej der bruges pr. pind. Du skal bruge:

  • 25 gram gær
  • 30 gram smør
  • 500 gram mel
  • 3 dl. sødmælk
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • Evt. Chokolade knapper. 

Step 1:

Gæren smuldres i en stor skål. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælken, der lunes let. Hæld derefter blandingen over i skålen med gær, og rør rundt til gæren er opløst.


Step 2:

Tilføj sukker, salt og derefter mel lidt efter lidt. For et lækkert twist, kan der her tilføjes chokoladeknapper eller hakket chokolade. Ca. 100-200 gram, alt efter hvor meget du ønsker.
Dejen æltes godt igennem til den er smidig og ikke klistrer. Er dejen klistret, tilføjes der blot en smule mere mel, indtil dejen ikke længere klistrer. 

Step 3:

Lad dejen stå tildækket, med et fugtigt viskestykke, og lad hæve i 1 time. (Så laver vi    S’mores imens!)


Step 4:

Tilføj lidt mel på bordet, og tag dejen fra skålen. Dejen æltes godt igennem og deles derefter i 5-7 dele, alt efter hvor mange og hvor store snobrød I skal bruge. Dejen trilles til lange strimler, og er derefter klar til at sættes på pinden. 


Step 5:

Hav lidt af spidsen på pinden fri, så dejen nemmere kan sættes fast og ikke glider af. Hold evt. en pølse på siden af pinden, mens du snor brødet omkring, for at lave lækre pølsehorn.

Snobrødet bages ikke i den direkte ild, men over de varme gløder og vendes jævnligt for en ensartet bagning. Det tager omkring 10 minutter. 
Snobrødet er færdigt, når den kan tages af pinden, uden at dejen klistrer fast og spises som den er, lun og dejlig, eller tilføj valgfrit fyld til snobrødet.



Ristede skumfiduser og S’mores

S’mores er stadig en relativ ny spise i Danmark, men det er ristede skumfiduser ikke, og det er sådan set bare en evolution af den søde, klistrede substans. Men i virkeligheden kan S’mores laves på uendeligt mange måder - der er ikke engang regler for, hvilke kiks der skal bruges! Hvem siger i det hele taget at det SKAL være kiks?! (Var der nogen der sagde cookies?!). Læs med videre, og se hvilke kombinationer vi selv har afprøvet, og bliv inspireret af de sjove og spændende opskrifter.

Helt grundlæggende, skal der bruges lange spidse pinde, eller spyd, til formålet. Ligesom med snobrødspinde, kan der også købes skumfidus-spyd i forskellige byggemarkeder, hvis ikke der er egnede pinde til rådighed hjemme i haven. 

Opskrifter på S’mores

Vi hos Pejseringen, har gennemgået den meget vigtige research, i forhold til at afprøve forskellige kombinationer af knas og sødme, og har her fundet frem til vores favoritter vi helt sikkert kan anbefale:

Den klassiske: 

Mariekiks + skumfidus. Et godt sted at starte, og super nem at opgradere. Vi prøvede bl.a. at tilføje skiver af pålægschokolade, der lynhurtigt smeltede efter kontakt med den varme skumfidus. Stykker af en chokoladebar og friske jordbær, skåret i tynde skiver, fik det til at se helt gourmet agtigt ud. 

Digestive:

Digestive + skumfidus. En større kiks giver plads til mere fyld = win win! Vi prøvede først en kombination af karamel spread og en skive banan - himmelsk sødme! Jordbær og chokolade fungerer lidt så godt med Digestive, som med Mariekiks og giver varme sommertanker.

Cookies:

Den ultimative S’more! Vi var forbi bageren for at hente cookies, og vi prøvede både chokolade cookies og vanilje cookies. Her kan I med fordel dele de store cookies i lidt mindre stykker og selv eksperimentere med forskellige typer af fyld. Den friske frugt, er virkelig et godt supplement til det søde fyld. 

Vaffel:

Den bløde kage er den perfekte dessert og bliver bestemt ikke dårligere af at få tilføjet en varm skumfidus med lidt choko- eller karamelsauce. 

Vi har efterhånden været igennem en del varianter og var alle enige om, at den hygge og stemning, der har været omkring tilberedningen af de forskellige S’mores, sagtens kunne fungere som en dessert, en varm sommerdag, når man er samlet med venner og familie til grill hygge på terrassen. Det giver anledning til at eksperimentere med forskellige smagsvarianter - og hvem ved, måske får I øjnene op for nogle nye smagskombinationer og familiefavoritter. Samtidig er det en sjov aktivitet som alle aldre kan deltage i - se selv hvilke sjove påfund vi fandt frem til.