pejseringen er e-mærket
pejseringen har fri fragt
pejseringen har prisgaranti
pejseringen er e-mærket

pejse med montering og skorsten - inspiration til indretning

Pejse til indbygning

Hos Pejseringen forhandler vi pejse fra de bedste danske mærker og anerkendte internationale producenter. Vi har herunder fundet nogle af vores mest populære pejse frem, og når du finder en model, som passer til dine ønsker, kan vi lave et tilbud som inkluderer både pejs, skorsten og montering, hvis nødvendigt.

Få inspiration til din nye pejs blandt 20 af vores favoritter herunder og i vores inspirationsgalleri nederst på siden. Vil du se hele vores udvalg af pejse online, kan du gå til alle pejseindsatse her. Er du interesseret i en fritstående pejs, kan du se vores fritstående brændeovne her. Når du handler hos Pejseringen er du sikret:

Professionel vejledning - Fri fragt på alle køb - Montering i hele Danmark


  1. Aduro 5.1 Pejseindsats
    Normalpris 11.660,00 kr. Special pris 9.995,00 kr.
    Produktdatablad
  2. HWAM i40/55c
    18.495,00 kr.
    Produktdatablad
  3. RAIS 600-2 Pejseindsats
    33.995,00 kr. Normalpris 37.800,00 kr.
    Produktdatablad

Gå til alle pejseindsatse her      Gå til fritstående brændeovne her

pejse til indbygning inspiration 


Pejse til boligindretning

Herunder kan du læse mere om mulighederne for en pejs til indbygning i din bolig. Pejse fås i mange forskellige størrelser og designs, og det være meget forskelligt hvor stor en model, der er behov for afhængigt af boligens indretning, alder og energimærke. Pejse fås med en eller flere glassider, og dette skaber spændende muligheder for en moderne og sammenhængende indretning i boligen. Her er det muligt at skabe hjemmets naturlige samlingspunkt ved pejsen, hvor den hyggelige og lune atmosfære spredes fra pejsen flotte flammebillede.

En pejs til din bolig

Hos Pejseringen brænder vi for flotte og funktionelle pejseløsninger, som passer til dit behov og din bolig. Vi er med dig fra start til slut, når du skal handle ny pejs, og sørger for, at vi i fællesskab finder den bedste løsning til dit hjem. Vi vejleder dig før, under og efter købet, og assisterer desuden gerne med montering, når du køber hos os. Fordi vi både forhandler pejse og skorsten, er vi altid klar til at lave en god, samlet pris på en pejs, skorsten, montering samt eventuelt tilbehør. Læs mere om valget af pejs til boligen herunder og tøv ikke med at kontakte os for et uforpligtende tilbud på en pejs til din bolig.


Pejse

Hos Pejseringen brænder vi for flotte og funktionelle pejseløsninger, som passer til dit behov og din bolig. Vi er med dig fra start til slut, når du skal handle ny pejs, og sørger for, at vi i fællesskab finder den bedste løsning til dit hjem. Vi vejleder dig før, under og efter købet, og assisterer desuden gerne med montering, når du køber hos os. Fordi vi både forhandler pejse og skorsten, er vi altid klar til at lave en god, samlet pris på en pejs, skorsten, montering samt eventuelt tilbehør. Læs mere om pejse til boligen herunder og tøv ikke med at kontakte os for et uforpligtende tilbud på en pejs til din bolig.

Pejsens kapacitet og størrelse

Når du overvejer en pejs til din bolig, vil det ofte være med udgangspunkt i et behov for varme eller blot et ønske om en hyggelig atmosfære med mindre behov for varme. Derfor taler man om ”primær” og ”sekundær” varmekilde ved pejse – og det er nødvendigt at finde en pejs med den rette kapacitet (kW og nominel effekt). Dette er en god ide at forholde sig til, da det har betydning for stor en kapacitet din pejs skal have. Har du en bolig på 200 m2 med behov for en primær varmekilde, vil pejsen skulle kunne opvarme hele arealet uden problemer og uden at skulle genfyres konstant. Dette betyder, at du skal have en stor pejs med et stort brændkammer og derfor en høj kapacitet. Er det derimod blot for at skabe lidt ekstra varme i opholdsrum i vinterperioden, og for at skabe en hyggelig atmosfære, vil en mindre pejs være et fint valg.

Pejsens størrelse er relevant når du planlægger, hvor i boligen du ønsker at placere din pejs. Både de indbyggede pejse (pejseindsatse) og fritstående pejse (brændeovne) fås i utallige størrelser og designs, så det er altid muligt at finde en model, der passer ind i boligens indretning. I vores oversigt over pejse herover kan du vælge, hvilken størrelse pejs du ønsker. Her er det kapaciteten, - altså den nominelle effekt - som vi arbejder ud fra. En god tommelfingerregel er at de udvendige mål ofte hænger sammen med brændkammerets størrelse, og den nominelle kapacitet giver derfor en god fornemmelse af pejsens størrelse. Der er dog nogle mærker og modeller, hvor brændkammerets størrelse overrasker i forhold til pejsens størrelse. Disse pejse er designet, så der er minimal ’spildplads’ omkring brændkammeret, og kapaciteten er derfor højere end ved modeller af samme størrelse og med samme udvendige mål. Disse modeller er særligt gode, hvis du har behov for megen varme, men ikke har meget plads til pejsen. Søger du en lille model med maksimal kapacitet, er du velkommen til at kontakte os for forslag.

Kan en pejs blive for stor?

Ja. Køber du en pejs, som har for høj en kapacitet til boligens/rummets størrelse, kan der ikke skabes en optimal forbrænding i pejsen. Dette skaber en miljømæssigt dårligere forbrænding, og du vil opleve at frontglasset på pejsen soder til og bliver beskidt oftere, end hvis du har den korrekte størrelse. Man kan altså ikke blot nøjes med at fyre med færre stykker træ, da de forskellige størrelser pejse og tilhørende skorstenstilslutninger hver er udviklet til at yde optimalt inden for et bestemt nominelt niveau, og det vil derfor ikke fungere altid at lade pejsen yde minimalt.

Pejsetyper

Pejse fås til indbygning, fritstående, til vægophæng og til udendørs brug. Indbygningspejsene fås i mange forskellige designs og med en, to eller tre sider, samt som flotte tunnelpejse – gennemgående pejse – der gør det muligt at have syn til pejsens flammer fra to sider af en væg.

Valg af pejsetype

Når du vælger pejs vil en fritstående og væghængt model ofte være den nemmeste model at montere. En fritstående pejs skal placeres på et brandsikkert underlag eller oven på en gulvplade i en størrelse, som lever op til de gældende krav for sikkerhedsafstand til brandbare materialer. En væghængt pejs skal monteres på en væg i brandsikkert materiale, som kan bære vægten af pejsen. Fordelen ved fritstående og væghængte modeller er den enkle montering og muligheden for placeringer flere steder i boligen. Derudover har de fritstående pejse et udtryk, som mange forbinder med ’ægte’ brændeovnshygge – noget som mange husker fra barndomsture i sommerhus og andre hyggelige oplevelser. En pejs til indbygning er mere omfattende at montere, men optager til gengæld ingen plads i rummet, når først den er monteret. Derfor er indbyggede pejse meget moderne i nybyggede boliger, som enten brændepejs eller gaspejs, da de her kan indbygges som del af bygningsprojektet. Indbyggede pejse har et meget stilrent udtryk og fås i både innovative og moderne designs samt i mere klassiske designs, som vi kender det fra traditionelle pejse.

Pejse og montering

Det er muligt at få pejsen og skorstenen monteret af en lokal håndværker. En håndværker skal ikke have nogen særlige certifikater for at montere pejs eller brændeovn, men efter montering skal løsningen godkendes af en skorstensfejer inden den kan tages i brug. Hos Pejseringen tilbyder vi desuden montering af alle pejse og brændeovne, samt biopejse købt hos os. Ønsker du en god pris på en samlet pakke med pejs, skorsten og montering er du velkommen til at kontakte os.

Pejs med skorsten

Når du køber pejs hos Pejseringen hjælper vi gerne med vejledning om den rette skorsten. Du kan finde hele vores udvalg af skorstene online og vi har desuden skorstenspakker, som gør det enkelt og nemt at finde den rette løsning til din bolig og pejs. Søger du en pejs uden skorsten, kan en biopejs være et oplagt valg.

Pejse og sikkerhed

For alle typer pejse gælder en sikkerhedsafstand til møbler og brandbare materialer. Afstanden varierer lidt fra model til model, og dette kan oftest læses på den enkelte model. Indbygningspejse skal indbygges i brandsikre materialer, og her er porebeton et populært valg ved nybyggeri. Fritstående og væghængte pejse skal placeres korrekt i forhold til brandbare materialer både foran, bagved og ved siderne af pejsen. Ved både indbyggede, væghængte og fritstående pejse gælder det, at kan skal have en gulvplade under pejsens åbning, hvis gulvet er i brandbart materiale.

Når din nye pejs skal monteres, skal installationen godkendes af en skorstensfejer inden den kan tages i brug. Her kontrollerer skorstensfejeren at skorsten og pejs fungerer, som det skal. Hvis du har en gammel pejs som udskiftes med en ny, skal denne løsning også godkendes, så man kan sikre, at pejsen fungerer og brænder som den skal.

Pejse med friskluftsystem

Ved moderne boliger er isoleringen og energiniveauet i dag så godt, at det kan være svært for pejse og brændeovne at forbrænde optimalt. Dette skyldes at brændeovne i gamle boliger benyttede trækket i boligen til forbrændingen. I nye huse er dette ikke muligt, og her kan et friskluftsystem hjælpe til en bedre forbrænding. Et friskluftsystem er et rør der går fra brændeovnen og ud gennem væggen, hvorfra der tilføres den rette mængde ilt til forbrændingen. Du kan læse mere om friskluftsystemer her.

Pejsebiblioteket

Vil du læse mere om pejse, brændeovne, korrekt optænding, forskellen på pejsetyper og miljø og fyring, kan du besøge vores pejsebibliotek eller vores nyheder og artikler. Her opdaterer vi løbende med nyheder inden for pejse og vidensartikler om optimal brug af brændeovne og pejse.